Vereniging

Hotel Vos

 

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

 

 

bandje

Home/Nieuws

SNOOT!

Hotel Vos

The Fox

A4D

Swanpop

Hotel Vos

hotelvos

Nieuws

Vereniging

Leeszaal

Feestzaal

Filmzaal

Contact

Samenvatting van een artikel van W. Paul in”Verleden tijdschrift”

Hotel Vos

Hotel Vos, of zoals een rechtgeaard Zevenhuizenaar dat uitspreekt hõtel Vos, dus de klemtoon op de eerste lettergreep van hotel, heeft decennia lang een belangrijke rol gespeeld in de gemeenschap van Zevenhuizen.
Het was tijdenlang de enige locatie voor bruiloften en partijen. Ook was het de vergaderplaats voor de vele verenigingen die er vroeger waren.
Voor de tweede wereldoorlog was er de bekende wekelijkse eierveiling.
En zoals de naam al aangeefr was er ook gelegenheid te overnachten. Hier waren 4-5 eenvoudige hotelkamers voor beschikbaar.

Herberg “de Sint Joris”, op de plaats waar nu het Groene Kruis gebouw staat, werd in 1899 gekocht door Jeremias Vos uit Wieringerwaard. Hij had de herberg gekocht voor zijn zoon, Jan Albert Vos, van beroep kastelein.
In 1919 besloot Jan Albert Vos tot nieuwbouw en werd daardoor stichter van hotel “Vos”.

In 1933 kwam Jan Albert Vos te overlijden. Het hotel werd verkocht aan Leendert de Vries, kaashandelaar in Gouda. De nieuwe eigenaar ging het gebouw niet zelf exploiteren maar verhuurde het aan Hugo van Reeuwijk, een geboren Zevenhuizenaar. Samen met zijn vrouw runden zij ook Hof van Holland. Toen zijn huwelijk in een echtscheiding uitliep verwaarloosde het geheel.

In 1952 werd hotel Vos in de verkoop gedaan en de nieuwe eigenaar werd Hendrik Teunis Bos. Hij heeft het hotel flink opgeknapt. Het was zwaar werken, bruiloften en partijen werden er veel gehouden.
Tot 1968 is Bos de uitbater geweest, hij bleef wel de eigenaar.
Pas in 1975 werd het hotel aan Wim Baas verkocht. Na een flinke opknapbeurt zag het er allemaal mooi uit. Helaas werden het na verloop van jaren moeilijke tijden voor Baas en zijn hotel.

Het punt waar het gebouw stond was prachtig en projectontwikkelaars hebben al tijden verlekkerd naar deze locatie gekeken. Vooral de economische motieven waren doorslaggevend en het hotel met de naam “Hotel Vos” werd gesloopt in het jaar 2000.